tiistai 4. heinäkuuta 2017

WHERE THE FUCK ARE YOU? DANZIG@PROVINSSI2017

"Where the fuck are you?"

Täysin aiheellinen kysymys Glenn Danzigilta Provinssin keikan alussa.

Mäkin olen joskus ollut fanityttö, tiedän että kun on timanttinen keikka edessä, täytyy paikalla olla ajoissa ja tarrautua turva-aitaan tiukasti siltä varalta että joku yrittää riistää varaamasi parhaan paikan yleisössä. Niin tein tälläkin kertaa, mutta kukaan ei yrittänyt viedä mun paikkaa eikä kukaan edes tullut kovin lähelle. Pari minuuttia ennen keikan alkua vilkaisin taakseni eikä yleisöä ollut vieläkään juuri ollenkaan. Mitähänvvv...??

Provinssi salli tänä vuonna järkkärin käytön festarialueella, joka oli kieltämättä erittäin houkutteleva tarjous, mutta pitkän harkinnan jälkeen päätin jättää kameran kotiin kun en halunnut ottaa ylimääräistä huolta siitä että kamera pysyy ehjänä yleisössä, eikä sen raahaaminen mukana kuulostanut muutenkaan houkuttelevalta. Onneksi näin, koska juuri ennen Danzigin aloitusta minua vastapäätä seissyt järkkäri katsoi tiukasti puhelinta kädessäni ja ilmoitti että kaikenlainen kuvaaminen keikan aikana on sitten ehdottomasti kielletty. Joku takanani tokaisi, että "Jaa, Glennillä on huono päivä."

Valokuvaaja Jan Pieter van Eerde antoi minulle ystävällisesti kuvituskäyttöön Bråvalla-festareilta Ruotsista ottamiaan kuvia, tämän postauksen kuvat ovat siis hänen käsialaansa. 
Jos olisin ollut jossain muualla kuin juuri eturivissä olisi kuvaaminen tietysti onnistunut mutta toisaalta oli helpottavaa kerrankin ihan puhtaasti nauttia keikasta eikä koko ajan miettiä kuvaamista tai videointia.

Danzig Bråvalla-festivaaleilla Ruotsissa. Photo: Jan Pieter van Eerde (KLIK!)

Kun Glenn keikan alussa pahoinpiteli kiukkuisesti lavan irtaimistoa, mietin itsekin että taitaa tosiaan olla huono päivä, joskin en ollut yllättynyt, kuuluuhan moinen käytös jo herran imagoon. Keikan edetessä meininki lämpeni, Glenn otti ahkerasti kontaktia yleisöön ja juuri yleisö näytti pehmittävän kovasti hänen sydäntä. Välispiikeissä kuultiin mm. että Provinssi on Danzigin lempifestari Suomessa. Glenn myös totesi että metalli pitää nuorena, toisin kuin etäällä jumputtava teknopaska. Strong words!

Vaikka otinkin keikasta kerrankin kaiken irti, häiriinnyin kuitenkin vähän juuri siitä että niin harva oli saapunut paikalle. Minusta se oli vähän noloa. On tiedossa että Danzig ei välitä kiertueelle lähdöstä ja nytkin hän mainitsi, että toivottavasti nautimme esityksestä koska he tulivat USAsta saakka heittämään vain nämä kaksi keikkaa. Tiedän että Tuska ja Gunnarit oli monelle kova juttu, mutta entäpä se näkökulma, että samaan aikaan kun monet kovat bändit esiintyivät toisaalla Suomessa suurille yleisömassoille, esiintyi tämä niin monen noidenkin bändien merkittävä esikuva Provinssin kakkoslavalla vain kouralliselle ihmisiä? 

Jotain todella kieroa tässä asetelmassa on.

Danzig Bråvalla-festivaaleilla Ruotsissa. Photo: Jan Pieter van Eerde (KLIK!)

Pakko kuitenkin myöntää että vähäinen yleisömäärä paransi omaa keikkaelämystäni entisestään. Ennen keikkaa en välittänyt pätkääkään uudesta Black Laden Crown-albumista, pelkästään jo kansikuvan herättämät amishevarivibat häiritsi mua jotenkin tosi paljon, mutta kuinka ollakaan; keikalla kuultuna ei nuo uudetkaan biisit kuulostaneet yhtään hullummalta. Ne sopivat settilistaan hyvin ja niissä on tarkemmin ajatellen paljon sitä jotain mitä vanhemmissakin biiseissä. Type O Negativestakin tuttu rumpali Johnny Kelly ilmeisesti mieltyi mieheni Jarnon naamatauluun ja tuli keikan jälkeen tuomaan hänelle rumpukapulan. Kun Jarno onnistui saamaan vielä settilistankin, alkoi muilla tyypeillä olla jo sen verran kateellisenvittuuntuneita ilmeitä että katsottiin parhaaksi poistua paikalta.

So. Where the fuck were you?

-Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti