lauantai 13. toukokuuta 2017

Iron Maiden can't be fought, Iron Maiden can't be sought

Kaikkien koulu- ja työkiireiden ja muun armottoman säätämisen ja venkslaamisen keskellä oli mulla tänä keväänä yksi valopilkku josta sain energiaa ja inspiraatiota aivan mahdottomasti, kun yllättäen sain niin mieluisan maalaushomman etten meinannut pysyä housuissani. Tehtävän nimi oli Eddie.


Aika harvoin ehdin huvikseni maalata tai ylipäänsä taiteilla, teen yleensä jotain vain silloin kun joku pyytää. Mutta tätä tehdessä mä huomasin monta kertaa miettiväni että tää on se juttu mitä mä haluan tehdä.
Siitä se ajatus sitten lähtikin, tein päätöksen että tänä kesänä koitan käyttää mahdollisimman paljon aikaa siihen että maalaan ja piirrän sellaisia töitä joita mä oikeesti haluan tehdä. Mä en ole koskaan pitänyt näyttelyä eikä mun nurkkiin jää hirveästi pyörimään mitään taideteoksia, nyt mietin että pitäis kyllä.


Sitä jotenkin unohtaa oman persoonansa taiteilijana kun tekee pääasiassa muotokuvia aina silloin tällöin, ja siksi varmaan tuntuukin niin hyvältä kun pääsee ihan oikeasti toteuttamaan itseään.

Sain työhön vapaat kädet, mutta jokainen varmasti huomaa että suurimmat vaikutteet olen ottanut Number of the beastin kannesta, värimaailma taas jäljittelee Fear of the Darkin kantta. Maalaus tuli lahjaksi tyypille jolle Eddie on tärkeä, ja ideana oli maalata myös sankari itse mukaan maalaukseen.


Huikeen hyvä idea muuten, olen usein miettinyt kun mua on pyydetty tekemään jollekkin lahjaksi joku erikoisempi työ, että tällainen lahja on kyllä ihan oikeasti kiva. Tällainen lahja osoittaa että lahjan antaja haluaa antaa jotain sellaista joka on räätälöity juuri vastaanottajaansa varten. Kauppojen hyllyt on lahjaideoita pullollaan, mutta yhtäkään niistä ei ole tehty vain ja ainoastaan sinua varten.

Maalausprosessiin kuuluu musan huudattamista, paljon pieniä taukoja, fiilistelyä, turhautumista ja innostumista. Mutta ennenkaikkea maalaaminen on mulle terapeuttista.


Ootko saanut koskaan sellaista lahjaa joka on tehty juuri sua varten? Huomenna on äitienpäivä, tykkäiskö sun mutsis tällaisesta taulusta? Mun äippä ei tykkäis :D

<3: Päivi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti