keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Mitä opimme risumiehestä?

Lähes kaikki tietää kuka on risumies, mikä on aika uskomatonta mutta kertoo paljon siitä mikä on sosiaalisen median voima.

Mun mielestä on ihan pimeetä että siinä missä jotkut tekevät kaikkensa päästäkseen julkisuuteen, voi vaikkapa joku Kouvolalainen ukkoparka pompata kaiken kansan tietoisuuteen ihan tahtomattaan. Siis miettikää nyt oikeesti, tyyppi oli viemässä risuja metsään, joku sattui kameran kanssa paikalle ja nyt netti pursuaa risumies memejä, videoita, remixejä, pelejä ja teinien ottamia selfieitä risumiehen kanssa. Nettikaupoista voi jo ostaa risumiespaitoja. Ruskeat nahkarotsit viedään kirppareilla käsistä ja risumies onkin naamiaisten suosituin rooliasu.

Sairasta! En tiedä mitä itse suuri supertähti ajattelee tästä myllystä, tuskin edes ymmärtää mihin mittakaavoihin tuo risureissu paisui.

Ja minä taas löysin vuodenvaihteessa itseni maalaamassa tuosta miehestä muotokuvaa. En siksi että se jaksaisi enää naurattaa mua, vaan ehkä siksi että tuo tyyppi nyt vaan symboloi mun mielestä niin hyvin sitä mitä somessa nykyään saattaa tapahtua.


Vaikka en voi väittää etteikö muakin olisi naurattanut se video, niin kyllähän toi on aika pelottava skenaario. Mitä jos itselle sattuisi joku kömmähdys vaikkapa julkisella paikalla ja joku olisi kärppänä heti kuvaamassa? Miten se vaikuttaisi työnhakuun tai ylipäänsä mun elämään? Huh, onneks en oo risuakka.

Kyllä mulla itseasiassa onkin lähipiirissä yksi kokemus jossa joku oli laittanut ilman lupaa läheisestäni kuvan facebookiin ja kehitellyt siihen jonkun typerän tarinan, ja homma lähti kanssa paisumaan aika ikäviin mittakaavoihin ennenkuin kuva lopulta saatiin poistettua.

Ja risumiehen kanssa olen samaa mieltä siitä että koko risukohussa oli lopulta vain yksi pelle alias hupiukko ja se oli kyllä se kuvaaja.

Mitä tuumaatte? Onko muille käynyt somessa vastaavia ikäviä tapahtumia?

<3: Päivi4 kommenttia:

  1. Hyviä pointteja!

    VastaaPoista
  2. No kyllä tuo Sipilä ainakin jää koko ajan noitten "hupiukkojen" mediauhriks :(

    VastaaPoista
  3. Njaa, tuohon en kykene sanomaan juuta enkä jaata :)

    VastaaPoista