sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Biozell Night sky Color mask - Ei mennyt niinkuin strömsössä

Tiiättekö mikä bloggaamisessa on parasta?

Se, että vaikka usein lukijat ei jätäkkään minkäänlaista merkkiä blogini lukemisesta, niin sitten kun on tosissaan mies mäessä niin jengi ryntää apuun.

Kiitos siis kaikille jotka lohdutitte mua pilalle menneistä hiuksista täällä blogissa ja somessa, ootte parhaita :D

Mua ottaa edelleen kyllä päähän koko hiusepisodi mutta päätin kuitenkin tulla sepostamaan teille koko tarinan ihan vaan siksi ettei nyt kukaan muu tekisi samoja virheitä kuin minä.

VIRHE No. 1

Kaikki lähti siis siitä, kun varasin ajan kampaajalle pitkästä aikaa. Käyn tosi harvoin kampaajalla mutta nyt kun olin saanut vähän extraduunia ja lisäksi viimeiset pari vuotta olin värjännyt kärsivällisesti hiuksiani vain tyvestä, päätin palkita itseni kunnon värinmuutoksella.


Löysin Pinterestistä kuvan hiuksista joissa juuret olivat mustat ja latvat sinertävän harmaat ja ihastuin niihin kovasti joten lähetin kampaajalle kuvan lähtötilanteesta ja tuon toivomani lopputuloksen. Pääasiaksi mainitsin että haluan hiukset lämpimästä viileän sävyiseksi.

Kaiken piti riippua siitä, kuinka hiukseni lähtisivät vaalenemaan.

Ja lähtihän ne, useampaan kertaan prosessin aikana hihkuimme sitä miten hyvin lähtikin.

Jostain syystä kuitenkin kävelin kampaajalta ulos lämpimän vaaleilla latvoilla. Kampaaja kertoi että silvershampoo auttaisi viilentämään sävyä joten en huolehtinut asiaa sen kummemmin.

Älkää ihmiset olko samanlaisia tossukoita kuin mä. Jos lopputulos ei ole sinne päinkään mitä pitäisi, avatkaa suunne. Oikeesti. Täytyy nyt kuitenkin lisätä että en mä kampaajaa tästä tivolista syytä, mulla oli tiedossa että mun hiukset on hankalat ja liukkaat eikä niissä usein pysy väri, kampaukset tai kiharat.

VIRHE No. 2

Ostin silvershampoon samointein ja hankalat teflonhiukseni tuntien annoin sen vaikuttaa jo heti ensimmäisellä kerralla vähän tavallista pidempään. Ja seuraavalla, ja kolmannella, mutta hiukset tuntuivat vain kellertävän päivä päivältä enemmän. Kynnet kyllä värjäytyivät violeteiksi mutta hiukset vain pörröttyivät. VOIVVVV.

Tässä vaihessa alkoi jo ottamaan päähän kaikki se rahanmeno eikä hiukset edelleenkään näyttäneet siltä kuin olin toivonut.

MAALIMANLOPUNVIRHE No. 3

Olin niin jäätävän turhautunut että aloin käymään läpi astetta luovempia ratkaisuja. Mua ärsytti että olin laittanut isot rahat lopputulokseen jonka olin saanut aiemmin aikaiseksi ihan itse kotonakin pikkurahalla, ja itsepintaisesti päätin että hiuksiin on saatava nyt joku kunnon muutos ja hetipaikalla.

Muistui mieleeni vanha ystäväni Biozell Color mask jolla aikoinaan ylläpidin punaista väriäni. Tutkailin kaupassa Night sky-nimistä sävyä ja järkeilin että jos nyt läärään tämän päähäni, se on ensin sellainen tummansininen eli Sanninsininen kuten miehelleni selvensin silmät tuikkien, ja sitten kulahtaessaan jättäisi vaaleisiin latvoihin kivan sinertävän sävyn ja samalla taittaisi keltaisuutta pois.


Biozellin Color mask-tuubissa lukee että saattaa jäädä hiuksiin pysyvästi. Pffff, pysyvästi my ass mun hiuksiin ei mikään jää pysyvästi. Voi että kun olisin ottanut tuon tekstin vakavasti.

Tuubin ja mainoskuvan ja vielä maskimönjänkin sävy vaikutti lupaavalta mutta taas kerran - lopputulos ei ollut sinne päinkään. Hiuksissa sävy näyttäytyi turkoosina ja itku silmäkulmassa kysyin peilikuvaltani että missä vitussa yötaivas on muka turkoosi?

Hetkellisesti tuo väri olisi ollutkin ihan kiva mutta se ei IHAN OIKEASTI lähe ikinä pois tällaisesta vaalennetusta tukasta. Nyt oli siis kallis vaalennus mennyt ihan hukkaan ja keltaiseen pohjaan levitetty turkoosi muuttuu tietenkin vihreäksi. Biozell, jos luet tätä niin ehdotan Night sky-sävyn uudeksi nimeksi GAME OVER.

(Jos joku nyt tässä vaiheessa lukee malttamattomana tätä tekstiä odottaen sitä kohtaa jossa kerron miten tuon sinisen saa KÄSISTÄ pois jos ei sattunut käyttämään käsineitä, niin ei oikein millään kovin hyvin, mutta parhaiten lähti kun hankasin sappisaippualla ja froteepyyhkeellä. Eww, tiedän.)


Nyt muutaman pesun jälkeen nämä mun hiukset on turkoosinkeltaisenvihreänruskeanharmaat. Olen jo hyväksynyt sen tosiasian että harmaita hiuksia näistä ei enää silvershampoolla tule, joten aion vielä parin pesun jälkeen laittaa latvoihin violetin suoravärin, se on sentään paljon enempi mun väri kuin tää vihreä. Biozelliin en enää haksahda, testiin menee siis KC Color maskit.

MUISTILISTA COLOR MASKIA HARKITSEVILLE:

Color mask saattaa lähteä parissa pesussa pois TAI jäädä hiuksiin pysyvästi.

Tuubin tai mainoskuvan värisävy ei välttämättä vastaa todellisuutta

Hiusten oma sävy vaikuttaa lopputulokseen

Color mask ei tartu värjäämättömään hiukseen

Käytä käsineitä!!

Jos haluat kauniin pastellinsävyn, täytyy hiusten olla entuudestaan erittäin vaaleat, lähes valkoiset.

Oppia ikä kaikki.

Onko sulle sattunut vastaavanlaisia hiusmokia?

<3: Päivi

19 kommenttia:

 1. Mullakin tuli yksi päivä mahti-idea, että tolla saisin lisää kylmyyttä tullaan hopea-aineiden tueksi. Laitoin ihan pienen tipan hopeahoitoaineen, hopeisen color maskin ja ison määrän tavallista hoitoainetta sekaan. Kaksi kuukautta myöhemmin mun tukka vihertää edelleen :D mut ylihuomenna kampaajalle, jei!

  VastaaPoista
 2. Voi ei! (Vaikka olenkin salaa iloinen että joku muukin saa yhtä hyviä ideoita kuin mä :D ) Onneksi pääset kampaajalle ja toivottavasti saat siellä hiukset kuntoon! Varsinainen maanvaiva tuo vihreä hiuksissa :D

  VastaaPoista
 3. Mulle (onneks) jäi pysyvästi. Hyvästi "shokkivärit" jotka haalistuu viikon päästä! :D
  Erittäin tyytyväinen tähän, vuodessa käytin vain kaks tuubia ja edelleen hyvä väri!

  VastaaPoista
 4. Joo! Se onkin noiden maskien hyvä puoli että jos lopputulos on mieluisa niin ei tarvitse olla jatkuvasti värjäämässä. Kiva että sulle kävi näin :)

  VastaaPoista
 5. Oon niin samaa mieltä siitä, että tuon night skyn vois nimetä uudelleen :D Läträsin tuota luumunvärisiin hiuksiini toiveissa saada enemmän sinertävä violetti lopputulos. Sain kuitenkin vain turkoosin päänahan ja smurffinsiniset kädet, hiuksille ei tapahtunut mitään.

  Laitoin Biozellille itseasiassa myös asiakaspalautetta, ettei kyseinen tuote tällaisenaan ole myyntikelpoinen, mutta eipä sieltä viitsitty edes vastata.

  VastaaPoista
 6. Noi on oikeesti ihan paskoja suoraan sanottuna. Kun oli keltaiseen taittuva blondi ei auttanur yhtään se silver mask ja sit ku oli pinkki ei siihenkää ylläpitoon mitenkään riittänyt ton valmistajan tuote. Nykyään ostan cyber shopista suoravärit ja sekotan hoitoaineeseen ja pistän päähän. Saan just niin vahvan ku haluan.

  VastaaPoista
 7. Ihan totta, aika kurja tuote kaikenkaikkiaan kun jo värisävyssä johdetaan harhaan ja sitten se vielä näin herkästi jämähtää kiinni. Mutta voisin kyllä itsekin lähettää palautetta ihan periaatteesta! :)

  VastaaPoista
 8. Niinpä, jälkiviisaana jostain luinkin että cyber shopista olisi jopa tuota harmaata suoraväriä saanut mutta turha se on itkee kun.... :D

  VastaaPoista
 9. Moi, suoravärit ja suoravärimaskit vaativat puhtaan vaalean pohjan onnistuakseen niinkuin kuuluisi. Mulla on eräs asiakas joka oli käyttänyt kyseistä maskia kotona puhtaan vaaleaan tukkaan latvoihin ja oli tullut juurikin todella sanni sininen tukka. Ajan kanssa haalistui turkoosiksi. Halusi sen pois latvoista ja tein siihen suoravärinpoiston liikkeessä (ammattiaine) . Jonka lisäksi vielä vaalennuspesu sekä sävytys ja oikein hyvä tuli. Eli sinisen saa kyllä pois jos kampaajan varastosta löytyy kyseinen malibu suoravärin poistoaine. Tai muu vastaava. Mutta itsellä siis onnistunut kokemus kyseisestä aineesta. Eli sininen/turkoosi ei ole ikuinen riesa vaikkakin hastava poistaa. T: kampaaja jyväskylästä.

  VastaaPoista
 10. Aivan kuin olisi lukenut omaa viimeisintä hiusvärikokeilua :'D Ajatus sinisestä hiusosiosta päätyi vaalennuksen ja sinisen sävytteen kautta vihreään lopputulokseen, jota yritin korjata juurikin violetilla päätyen vielä syvemmän vihreään. Pari värinpoistoa > vaaleanpunaista sävytettä päätyen persikan sävyyn > pari vaalennusta kampaajalla ja sävytys mahdollisimman kylmäksi ja nyt hopeashampoon ja harmaan sävytteen turvin pyrin pitämään sävyn kylmänä. Juuresta täydellinen harmahtava, helmen vaaleanpunainen ja latvasta... Keltainen.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommentista ja vinkistä Jenna, tosi hyvä tieto! :)

  VastaaPoista
 12. Apua :D Onneksi vinkkasit tuosta violetti-kokeilusta, tiedänpähän nyt itse kärsivällisesti odottaa ennenkuin värjään uudestaan! On tää vaan yhenlaista rakettitiedettä! :D

  VastaaPoista
 13. Parturi/kampaaja opiskelija16. tammikuuta 2017 klo 0.02

  Suosittelen colorglossia Löytyy kampaamoista.

  VastaaPoista
 14. Hei, kokeilepa Fudgen hopeashampoota ja -hoitoainetta, saat takuuvarmasti vaalennetusta tukasta harmaan, jos siis vielä sellaista haikailet. Nimim. Granny hair

  VastaaPoista
 15. Kiitos kommentista Catya, Fudgea moni suositteleekin, itse en uskaltanut siihen vielä panostaa kun pelkäsin että sen kanssa käy niinkuin mulla kaikkien muidenkin silvertuotteiden kanssa eli ei mitään vaikutusta, mutta nyt kun multa on jo ns. Kaikki mennyt ( :D ) niin miksen katsoisi vielä sitäkin korttia, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 16. Oi, samaistun tähän niin kovaa! :D Mullakin on ollut oikein ruohonvihreä tukka joskus pari vuotta sitten, kun laitoin oranssin värin kellastamaan tukkaan tuota Biozellin sinistä. Nyttemmin pohja on vaalennettu valkoiseksi ja sininen on tosiaan sininen. Kokemuksen syvällä rintaäänellä sanon, että jos haluaa täydellisen erikoisvärjätyn tukan parturissa, kannattaa mennä parturille, joka ERIKOISTUU erikoisvärjättyihin hiuksiin. Nuo sävytteet kun on ihan eri maailmasta kuin normaalit hiusvärit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en ole yksin :D Joo kyllä tästä kokemuksesta opin paljon, onneksi nyt VIIMEIN oon saanut omat vaaleat latvani takaisin! Jatkossa jätän omin päin säheltämisen vähemmälle :D

   Poista
 17. SIIS aivan paska tuote! Mulla on itsellä lämpimäm RUSKEAT hiukset, ja niistä muuttui vittu sellanen tuhkanen vihreä ton värin jäljeltä! Älkää jumalauta ikinä ostako sitä!

  VastaaPoista