torstai 22. joulukuuta 2016

Kun kissa syttyi jouluaattona palamaan

Kissat ja Joulu, legendaarinen kauhuyhdistelmä!

Useimmiten Jouluna puhuttaa kissojen suhde joulukuuseen, eikä meidän perhe ole poikkeus. Joka aamu saa muovailla kuusen takaisin muotoonsa yöllisen sirkuksen jäljiltä, mutta se on mulle ihan ookoo, Joulu on kerran vuodessa ja täytyyhän kissojenkin saada siitä nauttia.

Kuusen alla on hirmu hyvä vaania kaveria ja sitten hyökätä sieltä koristeet kaulassa niin että rytinä käy!Kissa tulessa!

Siitä on varmaan 6 tai 7 vuotta kun vietettiin jouluaattoa silloisessa kämpässämme Äänekoskella. Kynttilöitä meillä ei ole koskaan sisällä pahemmin poltettu juuri kissojen takia, mutta tuona Jouluna päätettiin tunnelman vuoksi laittaa kynttilä palamaan, kuitenkin varmuuden vuoksi sellaisen hyllyn päälle jonne kissa ei pääse.

Kerron tarinan opetuksen jo heti alkuun: sellaista hyllyä ei ole olemassakaan jonne kissa ei pääse. Vaikka vain hiljaa mielessäsi ajattelisit että "No ei se tuonne ainakaan pääse", lukee kissa ajatuksesi ja ottaa sen haasteena vastaan. Jaa en pääse vai? Watch me.
En ehtinyt siis kissaa sanoa kun Remu hyppäsi juuri sen hyllyn päälle, ja samalla suoraan kynttilän päälle. Masun alus leimahti liekkeihin, ja en säikähdykseltäni osannut kuin huutaa ja juosta kissan perässä. Onneksi Remu otti niin nopean spurtin hyllyn päältä eteiseen että liekit sammuivat itsekseen, mutta masukarvat olivat ihan ruskeaksi palaneet ja viikset olivat sulaneet käppyrälle.

En muista minkälaista ensiapua siinä shokissa saimme kissalle annettua, voi olla että heitimme sen päälle vettä tai jotain :D. Onneksi sain päivystävän eläinlääkärin kiinni ja puhelun aikana selvisikin että meillä oli ollut onni onnettomuudessa. Ainoastaan karvat olivat palaneet eikä liekit ehtineet polttaa ihoa ollenkaan. Viiksetkin kasvavat takaisin.

Eläinlääkärireissulta siis vältyttiin ja tapauksesta selvittiin säikähdyksellä, vaikka olihan Remu-raasu aika nolona käppyräviiksistään, siksi en varmaan ottannut niistä edes kuvaa.

Tämän tapauksen jälkeen kissat ovat yllättäneet meidät kiipeilytaidoillaan vielä monet kerrat, mutta kynttilöitä meillä ei enää sisällä polteta, edes jouluaattona.

Onko teidän kissat aiheuttaneet kommelusta Jouluisin?

<3: Päivi

Seuraa blogiani helposti Facebookissa!

3 kommenttia:

  1. Voi ei :D Kissat ovat kyllä niin älyttömän uteliaitakin, että huomaavat heti, jos jossain on jotakin uutta. Onneksi selvisitte säikähdyksellä!

    VastaaPoista
  2. Niinpä! :) Joo, kissojen uteliaisuudella ei ole mitään rajaa ja näin jälkeenpäin mietittynä tottakai kisua kiinnostaa liekehtivä ja lämmin uusi asia hyllyn päällä!

    VastaaPoista
  3. Meillä kissa istui kynttilän päälle, joka oli joulupyödässä ja oltiin syömässä, n 10 v sitte :D kyllä kärys norjalaisen metsäkissan pylly, mutta Sulo oppi jotain uutta kynttilöistä kanssa... Eipä oo sen koommin sattunu kynttilä onnettomuuksia.

    VastaaPoista