lauantai 8. lokakuuta 2016

DIY SISUSTUSTAULU - Helpot vinkit joiden avulla onnistut!

Onko tullut joskus mietittyä jotain abstraktia sisustustaulua katsellessa että "Minäkin pystyisin tuohon"?

Kerronpa nyt salaisuuden: Niin pystytkin!

sisustustaulu

Sisustustaulut piristävät kodin ilmettä, meiltä niitä löytyy ehkä jo liiaksi asti. Osa itse tehtyjä ja osa taas ostettuja. Sisustustaulun maalaaminen ei ole mitään rakettitiedettä, ja päätinkin koota muutamia helppoja vinkkejä joiden avulla jokainen onnistuu maalaamaan kotiinsa upean taulun. Tarvitset vain perustarvikkeet eli taulupohjan, akryylivärejä ja siveltimiä. Niitä löytyy lähes joka kaupasta!

ALOITTAMINEN ON VAIKEINTA

Aloittaminen lienee se hankalin vaihe sisustustaulua maalatessa. Pitäisikö olla joku aihe, vai lähteä vain roiskimaan värejä sinne tänne? No, kumpikin käy. Aloita vaikka miettimällä mieluisat sävyt tauluusi. Voit hakea inspiraatiota kotisi väreistä tai selata kuvia netissä - kiinnitä huomiota minkä sävyisiin kuviin silmäsi tykästyvät. Hyviä vinkkejä värien käytöstä ja sekoittamisesta löydät mm. Täältä.

Sisustustaulussa aihe ei ole välttämätön, voit hahmotella taulupohjalle esimerkiksi jotain muotoa ja alkaa sovittamaan valitsemiasi sävyjä sen ympärille. Tai mitä jos annat lapsesi luonnostella lyijykynällä jotain kuvaa tauluusi ja sinä maalaat kuvan loppuun? Jos aiheen keksiminen kuitenkin tuntuu hankalalta, ei sitä kannata jäädä miettimään liian pitkäksi aikaa. Inspiraatiosi herää todennäköisesti viimeistään silloin kun alat sivelemään tauluusi värejä.

Mitä hullumpi idea, sen mielenkiintoisempi taulusta tulee. Käytä reilusti mielikuvitusta ja riko rajoja. Maalaa sinisiä banaaneja tai kahdeksanjalkainen mäyräkoira, tai mitä hyvänsä mieleesi tuleekin. Taulusta tulee ainutlaatuinen silloin kun suunnittelet sen itse etkä jäljittele muita.

REVITTELE!

Parasta taiteessa on se, että sääntöjä ei ole. Kokeile rohkeasti millaista jälkeä saat erilaisilla siveltimillä ja maalausveitsillä aikaiseksi. Testaa, kuinka värit käyttäytyvät jos ohennatkin akryyliä vedellä oikein reippaasti. Kukaan ei kiellä etteikö tauluun saisi liimata vaikkapa glitteriä tai sanomalehden paloja, tai tehdä yksityiskohtia kynsilakalla. Mitä syntyy, jos kastelet pitsiliinan akryylivärillä ja painat taulupohjaa vasten? Kannustan sisustustaulua maalatessa revittelemään oikein kunnolla eri menetelmillä, saatat hyvinkin kokea ahaa-elämyksen. Tässä vaiheessa yleensä huomataan kuinka terapeuttista maalaaminen on.

sisustustaulu

Tätä taulua aloin maalaamaan vanhan, keskenjääneen työn päälle. Pohja oli valmiiksi turkoosin ja hiekan sävyinen. Maalasin ensin koko taulun reippaasti vedellä ohennetulla valkoisella akryylilla niin että pinta jäi melko märäksi. Lisäsin siveltimellä mustaa väriä sinne tänne ja sulautin sormin sävyt toisiinsa saadakseni harmaan pinnan.

Lopputulos oli ensin mielestäni liian siloteltu, joten otin käyttööni vielä rikkinäisen sukan jolla tuputtelin ja hankasin maalauksen pintaa. Sukan avulla sain vähän entistäkin pohjaväriä näkyviin.

ÄLÄ HÄTÄILE

Muista käydä usein katsomassa työtäsi vähän etäämmältä, läheltä katsottuna ei välttämättä hahmota kokonaisuutta. Jos tulee pattitilanne tai maalaaminen alkaa tökkiä, pidä suosiolla tauko. Kun hetken ajan puuhailee jotain muuta ja sulkee työn pois mielestään, on maalausprosessin jatkaminen paljon helpompaa ja mieleesi on saattanut nousta uusia ideoita.

Joskus käy niin että lopputulos ei miellytä itseä sitten millään. Silloin kannattaa pyytää jotain ulkopuolista kertomaan miltä taulu hänen mielestään näyttää. Usein maalausprosessin alussa itsellä saattaa olla selkeä mielikuva lopputuloksesta, mutta koska lopputulos kuitenkaan harvoin on juuri sellainen kuin suunnittelit, saatat olla tyytymätön vaikka todellisuudessa olet luonut upean taulun.

sisustustaulu

Heräsikö kipinä?

Jos innostuit maalaamaan oman sisustustaulun, olisi kiva kuulla oliko näistä vinkeistä apua ja mitä menetelmiä päädyit käyttämään?

Mulle saa muuten lähettää sähköpostiin kuvia taideteoksista, jos saan useampia kuvia voisin julkaista osan täällä blogissa! :)

<3: Päivi

Seuraa blogiani helposti Facebookissa!

loppu

4 kommenttia:

 1. Minä aina tykkään kun saa jonkun toisenkin kokeilemaan tekemään jotain ominkäsin!hieno juttu sinulta ja hyvät selkeät vinkit!jaan tämän eteenpäin! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Minna ♡ Totta, se on kyllä ihan parasta kun saa jonkun toisenkin innostumaan :)

  VastaaPoista
 3. Huh, wow. En ole koskaan ajatellut, että voisin maalata, mutta ehkäpä voisikin kokeilla. Kiitos ja kumarrus!

  VastaaPoista
 4. Tottakai voit, kokeile ihmeessä! Kiva jos innostuit :)

  VastaaPoista