maanantai 22. elokuuta 2016

Kaason juttuja: Upeat häät Jämsänkosken Wanhalla Makasiinilla

Onnellinen kaaso tässä hei!


kaaso


Häät on nyt ohi ja en voisi olla tyytyväisempi! Kirjoitinkin jo aiemmin morsiamen polttareista TÄÄLLÄ, ja koska sulhasenkin polttarit päätyivät julkisuuteen KSML.fi:n sivuille, niin kyllähän itse häistäkin täytyy nyt kertoa koko maailmalle!


Ja miksipä ei, nämä oli nimittäin kyllä heittämällä upeimmat häät joissa olen koskaan saanut olla, ja eipä siistiä että juuri minä sain olla kaasona näissä häissä!


Juhlat pidettiin Jämsänkosken Wanhalla Makasiinilla, joka olikin hääpaikkana todella upea! Jos oikein ymmärsin niin häitä tässä rakennuksessa ei ole ennen pidettykään, mutta toivottavasti jatkossa tilanne muuttuu. Paikka oli kaunis ja mielenkiintoinen niin sisältä kuin ulkoakin, pihasta näkyi koski ja kaunis puistomaisema.


jämsänkosken-wanha-makasiiniMAALAISROMANTIIKKAA


Ajan patinoimat tiiliseinät ja puurakenteet korostivat valitsemaamme maalaisromanttista koristelua. Olimme sprayanneet lasipurkkeja kukkia ja tuikkuja varten kullan ja kuparin sävyillä ja koristelleet ne vanhoilla kunnon kiiltokuvilla. Teemaväreinä oli siis kupari, kulta ja hento vaaleanpunainen, ja tässä miljöössä ei tarvinnut kummoisia taikatemppuja tehdäkkään että kokonaisuudesta saatiin todella kaunis. Se, että koristelut oli pääasiassa suunniteltu ja askarreltu itse oli mun mielestä yksi merkittävimpiä tekijöitä tässä lopputuloksessa koska uniikki on aina uniikki. Kannatti tosiaan nähdä vaivaa! Myös opastekyltit poikkesivat massasta, kun sulhanen keksi maalata vanerisydämet liitutaulumaalilla. Kun nimet oli piirretty liiduilla, päällystettiin ne vielä kontaktimuovilla etteivät valuisi sateella pois.


hääkoristelu


hääkattaus


maalaishäätPerinteisen vieraskirjan sijaan vieraat saivat jättää terveisensä kartonkisydämille ja ripustaa ne pyykkipojilla pieneen koivuun joka tuotiin sisälle juhlapaikkaan.


häävieraskirjaRUOKA


Morsian, tätini Anne on aivan uskomaton superpakkaus. Hän teki lähes kaikki häissä tarjottavat leipomukset itse. Minä ja pari muutakin apulaista yritimme myös kovasti auttaa mutta usein tuli tunne että taidamme olla vain tiellä. Tämä morsian pystyy tekemään samanaikaisesti vähintäänkin kymmentä eri asiaa! :D


Todella herkullisen ruuan ja iltapalan lisäksi häissä oli myös jälkiruokabuffet. Itse olen eniten heikkona hyydykekakkuihin ja kuppikakkuihin ihan jo siksi että ne on niin todella söpön näköisiä. Lapset rakastuivat karkkibuffettiin josta sai käydä keräämässä kupillisen mieluisia namuja. Ja ehkä vähän santsaamassa kerran... tai kolmesti... :D


hääkimppu


hääkakkujälkiruoka-buffetTUNNELMA


Tiesin tietenkin etukäteen millainen koristelu ja menu tulee olemaan, ja minkälaisia ohjelmanumeroita on luvassa kun itsekin niitä olin kerran mukana puuhaamassa, mutta tunnelma oli jotain sellaista mitä en olisi ikinä voinut arvata etukäteen.


Olimme pienellä porukalla suunnitelleet muutamia ohjelmaylläreitä vieraille ja hääparille. Yksi niistä olin Päivänsäde ja menninkäinen polttariporukan laulamana, olimme sanoittaneet biisin uudestaan kertomaan hääparin ensitapaamisesta.


Meidän järjestämät ohjelmanumerot olivat pääasiassa hauskoja, ei kuitenkaan liian vaivaannuttavia. Voin kuitenkin kertoa että itse morsiusparin suunnittelemat ohjelmanumerot laittoivat tämän kaason ja useimpien vieraiden pokerinaaman todella koetukselle. Morsian osaa laulaa upeasti ja kun hän esitti sulhaselleen Johanna Kurkelan Oothan tässä vielä huomenna - kappaleen, siis huhhuh. Vitsi että mä purin hammasta ja nieleskelin liikutuksen kyyneleitä. Ne on niitä tilanteita joita ei pysty kuvailemaan sanoin!


häävalssi


Bändi tanssitti vieraita väsymättä yöhön saakka ja juhlaväki viihtyi. Häävalssiksi valittu Neljänsuoran Täävalssi sopi hääparille niin hyvin että jouduin jälleen kerran puhaltelemaan etten alkaisi vollottamaan kun katsoin tuon itselle niin rakkaan pariskunnan pyörähtelyä tanssilattialla.


Rento ja lämmin, rakkaudentäyteinen tunnelma muodostui siis näiden häiden punaiseksi langaksi ja se oli varmasti tarkoituskin. Näin kun itsekin olin mukana järjestämässä, huomasin miten paljon sitä jännitti että viihtyvätköhän vieraat ja oli mullekkin tosi helpottava huomata että kaikilla oli mukavaa. Kun kuljin edestakaisin Wanhan Makasiinin kolmea kerrosta, kuulin tämän tästä kuinka vieraat huokailivat että onpa ollut ihanat häät. Ja sitä ne todellakin oli.


Ja vaikka muutama edellinen päivä oli mennyt vähäisillä yöunilla ja kovassa kiireessä kaiken järjestelyn tiimoilta, heräsin häidän jälkeisenä aamuna todella pirteänä ja onnellisena, vaikka normaalisti mä en koskaan herää ainakaan pirteänä :D Kaason rooli ei välttämättä ole helppo, mutta erittäin palkitseva, ainakin minun kohdallani :)


Mikä teidän mielestä tekee häistä onnistuneet?


<3: Päivi


Seuraa blogiani helposti Facebookissa!


loppu

2 kommenttia:

  1. Tunnelmallisen oloinen paikka totta tosiaan :-), ihania kuvia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Marjo :) Joo, Wanha Makasiini oli kyllä aika ihana hääpaikka! :)

    VastaaPoista