lauantai 16. heinäkuuta 2016

Morsiamelle

Moi Anne!


Toivottavasti sulla on ollut tähän mennessä kiva polttaripäivä! Tässä vaiheessa olet varmaan jo kokenut muutamia yllätyksiä ja muutamia saattaa olla vielä tiedossa, aika näyttää ;)


Mietin pitkään että mitä pientä vielä itse keksisin sulle, pitäisinkö ehkä puheen? No äh, mä puhun todennäköisesti ihan tarpeeksi jo muutenkin! Joskus mua tuli kaupungilla vastaan polttariseurue joka keräsi vihkoon ohikulkijoilta vinkkejä ja terveisiä avioliittoa varten. Ihan kiva idea, mutta täysin tuntemattomilta neuvojen kyseleminen sinunlaiselle elämän ammattilaiselle tuntui jotenkin turhalta. Sitäpaitsi tiedä mitä kauheuksia ne piirtelisi siihen vihkoon!


Koska sä olet yksi mun blogini ahkerimpia lukijoita ja kannustajia, päätinkin kerätä sulle terkkuja tänne blogiin, enkä ihan keneltä tahansa vaan heiltä jotka ovat elämästä tottuneet julkisesti, kauniisti, realisesti, hauskasti tai dramaattisesti kirjoittamaan, eli muilta bloggaajilta. Eli rakas Anne, tässä bloggaajien terkkuja juuri sinua varten kirjoitettuna, ole hyvä! :)


couple-1284225_960_720


RIIKKAMUKAVUUSALUE


Onnea! Hyvä parisuhde on kuin puskuri, joka pehmentää elämässä sattuvia törmäyksiä. Parisuhteessa on tärkeää osata puhua. Vaikka puolison oppii tuntemaan hyvin, ajatustenlukijaa ei kenestäkään tule. Jos perheessä on pieniä lapsia, parisuhteen tilasta ei kannata tehdä johtopäätöksiä. Pikkulapsiarki on parisuhteen kannalta erikoistilanne, koska se on rankkaa kenen tahansa kanssa.

- Riikka
 wedding-1017239_960_720

SANNA


HUJANHAJANHYMYILLEN
Kun ollaan naimisissa
Kun ollaan naimisissa

sitä ollaan ihan niin kuin ennenkin
On se toinen, jota on jo rakastanut,

ja sitten sitä vaan jatketaan rakastamista

ihan niin kuin

aiemmin tai vahvemmin tai heikommin

Mutta aina vaan rakastaen
Sormuksilla

se osoitetaan elämälle,

koska onni saa loistaa jokaisen timantin hiotusta särmästä

tai takorautaisen sormuksen rouheasta pinnasta,

eikä aina tarvita edes sormusta – sen näkee silmistä, kun rakastaa
Rakastaa voi

aamupalapöydässä

kun luetaan lehteä yhtä aikaa

samassa tahdissa sivua käännelleen

Ja rakastaa voi

sohvannurkassa kun toinen on siinä vieressä ja voi vaan olla yhdessä ja puhua tai

hiljaa
Ja sitä voi rakastaa,

kun viimeisenä näkynä illalla

on toisen rauhaa ja onnea heijastava uninen hymy,

siellä piilossa suljettujen silmien takana
Onni on siinä, että on valmis olemaan

yhdessä

eri ja sama yhtä aikaa,

rakastamaan läpi kaiken
Siksi sitä sanotaan

”tahdon”.

- Sanna -

Hujanhajanhymyillen - blogiin TÄSTÄ

wedding-997605_960_720


MARJO


LIFE NEAR LONDON


Hei morsian & vähän sulhanenkin,


Forrest Gumpia mukaillen "Life is like a box of chocolates, you never know what you are gonna get".

Elämän suklaarasiassa on ollut muutama yllätys minullekin matkan varrella :-). Ehkä yksi suurimmasta päästä oli se, että nyt nelikymppisenä olen onnellisesti toista kertaa naimisissa, vieläpä vieraassa maassa ja ulkomaalaisen kanssa.


Eletty elämä on kaikki muistoja. Ilot ja surut, onnistumiset ja virheetkin. Adelen sanoin "regrets  and mistakes, they are memories made". Meillä kaikilla on jokin voima itsessämme, draivi, joka ajaa meitä eteenpäin. Joku löytää sen onnistumisesta, toinen virheestä. Minulle valkeni pitkän prosessin myötä, että sisäinen voimani on rakkaus. Mikä sinun voimasi on?


Teille tuleva aviopari, toivon Elisabeth Gilbertin sanoin "valoa ja rakkauta sydämeenne" loputtomasti. Kun uskaltaa vapaasti rakastaa ja näyttää tunteensa koko maailmalle, siitä saa voimaa arkeen ja juhlaan. Ja kun rakastaa, saa vastalahjaksi tuntea olevansa rakastettu. Ihana oravanpyörä, josta ei todellakaan halua 'downshiftata'.

Toivon, että muistatte tulevina kuukausina ja vuosina että "kun antaa, niin saa ;-) ". Älkää pihdatko rakkautta ja elämä kantaa teitä eteenpäin minne olettekin matkalla!


Terveisin,

Marjo
 index

JENNI


JENORA DESIGN Kaikki maailman parhaat ohjeet avioituvalle naiselle on nidottuna yhden kirjan kansien väliin. Tuo kirja on Veronica Dengelin Pidä kiinni miehestäsi! Miellyttämisen pienet salaisuudet  (Helsinki 1947). Sain oman kirjani lahjaksi omien polttareideni aikaan, en muista tuliko se polttariväeltä vai äidiltäni tai jopa mummoltani . Kirja pursuaa mitä hienoimpia yksityiskohtia ja neuvoja, tässä menisi päivä jos toinenkin, jos kertoisin kaikki parhaat palat. Päädyin kuitenkin jakamaan tulevan morsiamen sekä lukijoiden kanssa yhden mainion taulukon kirjasta, sen ensimmäisestä osasta nimeltään Fyysillisen viehättävyyden edellytykset. Taulukon nimi on Kaikki paljastavan peilin erittelytaulukko. Olkaa hyvä.


jenoradesign5jenoradesign6


Mitä piditte? Oma suosikkini on kohta d. "Oletko hauskannäköinen pujottautuessasi alushameeseesi?". Tuskin enempää sanoja tarvitsee, ymmärtänette että kirjan hankinta on enemmän kuin suotavaa. Omaa vaimotaivaltani on jo kolme vuotta takana ja tuskin ilman tätä opusta olisin pärjännyt näin hienosti.


Lämpimästi onnea jokaiselle tänään polttareitaan viettävälle, pidetään kiinni miehistämme ja naisistamme!


-Jenni


(Ps.. Kirjoitus sattaa sisältää pieniä määriä ironiaa. Ja pähkinää. )
Vaikka tämä postaus olikin suunnattu periaatteessa vain yhdelle lukijalle, niin näitä terveisiä ja ajtuksia voi kyllä mielestäni soveltaa ihan jokainen parisuhteessa elävä! Kiitos kaikille bloggaajille jotka lähditte mukaan, ja erityiskiitos Jenora Designin Jennille noista loistavista taulukoista! :D


Ja Anne - toivottavasti tykkäsit näistä terkuista yhtä paljon kuin mä, ja toivottavasti et ole kovin järkyttynyt siitä että sinulle näin julkisesti täällä kirjoitellaan! Mutta nyt, polttarit jatkukoon ;) --->

<3: Päivi


loppu

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti teillä päivä sujui hyvin, meidän polttariporukalla kyllä meni kaikki nappiin ja onneksi lopulta sääkin suosi! Kerrro ihmeessä morsiamen mietteitä terveisistä jossain postauksessa ;)

  VastaaPoista
 2. juu, polttariblogia odotellessa!!!

  VastaaPoista
 3. Joo polttareista tulossa vielä oma postaus! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille, rakas kaasoseni ja bloggaajakaverit!
  Olen varma, että kun H- hetki koittaa, se tulee olemaan ikimuistoinen ja yksi elämäni tähtihetkistä. Pakko silti tähän väliin todeta, että ihan kylmin nahoin en ole tähänkään mennessä selvinnyt. Päivi on jo useampaan otteeseen järjestänyt tavalla tai toisella onnenkyyneleitä silmäkulmiin ja se onkin tehnyt tästä "projektista" (jos nyt noin tylsää sanaa voi häiden järjestämisestä käyttää :D ) aivan erityisen <3
  Kiitos ihan mielettömän ihanista elämänohjeista! Tunnen itseni vähintään prinsessaksi! Tai ainakin viimeistään silloin, kun otan haltuun nuo Jennin nappaamat, Veronica Dengelin laatimat ohjeet ja lisään siihen Sannan ja Marjon kynäilemät ajatukset...
  Morsian on hyvin, Hyvin liikuttunut! <3

  VastaaPoista
 5. Joo kaikki sujui kyllä ihan hyvin ja sää oli aivan mahtava, kiva että myös teillä! :) Morsiamen mietteet löytyykin tästä nyt kommenttina myös :)

  VastaaPoista
 6. Polttarijuttu kirjoitettu ja morsiamen mietteet erikseen vielä tässä kommenteissa! :)

  VastaaPoista