perjantai 22. heinäkuuta 2016

Lounaispuisto Festival nostaa Jyväskylän tapahtumakulttuurin uudelle tasolle

Usein Jyväskyläläisten kanssa jutellessa tulee ilmi että mä en ole ainoa joka kaipaa tähän kaupunkiin... noh, jotain! On ollut jotenkin vaikea selittää että mikä se jokin olisi. Meillä on Nesterally ja Suomipop, mutta niiden lisäksi meillä on suuri joukko ihmisiä jotka janoaa tähän kaupunkiin jotain astetta urbaanimpaa kulttuurielämää. Jotain ei-niin keskikaljan tai bensankatkuista. Jotain tyylikästä. Meillä on toki Tanssisali Lutakko josta voidaan ylpeänä kertoa ulkopaikkakuntalaisille mutta kaikki isommat musatapahtumat ja festarit tässä kaupungissa yleensä ennemmin tai myöhemmin tuntuvat kuihtuvan kasaan.


Olin epäsuorasti päättänyt jo kevät-talvella että käyn katsastamassa tämän uuden Lounaispuisto Festivalin koska artistit kiinnostivat. Kun sitten eksyin tapahtuman nettisivuille, hoksasin melko nopeasti että tämäpä ei välttämättä olekaan ihan mikä tahansa festivaali.


lpf1


Mä en ole koskaan innostunut mistään tapahtumasta etukäteen niin paljon. Lounaispuisto Festival lupaa tunnelmallista aikuisten festivaalia paperilyhtyineen ja kuormalavasohvineen. Myös artistivalinnat poikkeavat massasta edukseen joka on ilouutinen niille jotka ovat nähneet Sannin, Antti Tuiskun ja JVGn jo viidesti. Tänä kesänä. Mitä enemmän ahmin tapahtumasta tietoa sitä enemmän innostuin. Mulle tuli semmoinen tunne että mä sain nyt ihan täydellisesti kopin siitä mitä nää tyypit hakee takaa. Tunsin lukevani rivienvälejä sujuvammin kuin koskaan.


Innostuksissani ehdotin yhteistyötä itse ja kun tapasin Saaran joka on yksi energiapakkauksista tapahtuman takana, olin entistä enemmän innoissani koska hän vahvisti että olin ymmärtänyt tapahtuman luonteen ihan oikein.TUNNELMA


Lounaispuisto jo itsessään on festaripaikkana todella miellyttävä. Mikä olisi parempi paikka viettää tunnelmallista iltaa kuin vehreä puisto keskellä kaupunkia, lähellä kaikkea mutta samalla sopivasti suojassa? Elokuussa illat hämärtyy jo kivasti ja voin vain kuvitella miltä Loukkarissa näyttää kun paperilyhdyt syttyvät loistamaan puiden lomaan. Ei tarvitse istuskella asfaltilla, festarivieraat voivat nauttia esiintyjistä kuormalavasohvilla viiniä siemaillen tai vaikkapa levittää viltin nurmikolle. Kuin Porijazz, mutta intiimimpi ja sielukkaampi. Myös artistivalinnat on tehty selvästi tuota tunnelmaa punaisena lankana käyttäen ja kiittelinkin mielessäni että meillä on nyt aikuiseen makuun suunniteltu tapahtuma jossa ei esiinny Popeda ja Pauli Hanhiniemi.K-18


Joo, se saattaa kuulostaa joidenkin mielestä tylyltä, mutta ajatelkaas. Kun Lapsoset eivät ole kuvioissa, tunnelma on varmasti vapautuneempi eikä kenenkään tarvitse järkyttyä alueella pyörivistä päihtyneistä alaikäisistä. Keikkoja ei tarvitse tihrustella aidatuilta anniskelualueilta niinkuin joku häkkieläin. Tämä varmasti helpottaa myös tapahtuman järjestäjiä huomattavasti! Sen sijaan että harmittelisin sitä ettei lapset pääse mukaan, ajattelen että tämän tapahtuman on tarkoituskin olla vaikkapa väsyneille vanhemmille se irtiotto arjesta, se viikonloppu kun lapset voi viedä hyvällä omallatunnolla hoitoon ja käpertyä kumppanin kanssa puunjuureen tunnelmoimaan hyvää musiikkia, nauttimaan valmista ruokaa ja viettämään ansaittua kahdenkeskistä aikaa.


lpfARVOT


Lounaispuisto Festival on kyllä todellakin rakennettu suurella sydämellä. Tapahtuman takana on pieni energinen ja iloinen porukka joka on halunnut nostaa Jyväskylän tapahtumakaupunkina uudelle tasolle. Isot jutut lähtee usein liikkeelle näin - hyvä porukka jolla on idea tai unelma sekä tahtotila viedä ajatus maaliin.


Tapahtuman rakennus,- ja kulutusmateriaalit on valittu vihreitä arvoja silmällä pitäen ja yhteistyökumppanit ovat paikallisia yrittäjiä. Tarjolla on laadukasta Street Gastro-tyyppistä ruokaa ja juomaa jokaisen makuun - ei siis ole syytä pakata omia eväitä mukaan mikäli perus festarispydäri tulee jo korvista ulos!


Huomion arvoinen seikka on mielestäni myös se että lounaispuisto otetaan viimeinkin arvoiseensa käyttöön!


lounaispuisto-festival


Lounaispuisto Festivalin facebook-sivuja kannattaa muuten pitää silmällä, sillä nää tyypit keksii jatkuvasti tapahtuman ympärille jotain uutta ja siistiä! Kesäkuusta lähtien on jo vietetty LPF-Puistoklubia joka kuun 3. perjantaina Ravintola Revolutionissa. Fb-sivuilla on ollut ihan älyttömiä kilpailuja pitkin kevättä ja kesää ja aina vain paranee, nimittäin tällä viikolla ilmeni että Lounaispuisto Festival järjestää ilmaiset AVAJAISET perjantaina 26.8 eli päivää ennen varsinaisia festareita. Avajaisissa pääsee ennakkoon maistelemaan tapahtuman ruoka,- ja juomatarjontaa ja esiintyjänä nähdään Jyväskylän oma Gettomasa!


No joko säkin innostuit? Mä oon ainakin niiiiin täällä, tulkaa moikkaamaan! Kantsii ehkä muistaa myös että Loukkariin ei ihan hirveän paljon porukkaa mahdu ja koska festarilipun hintakaan (45€) ei päätä huimaa niin liput saattaa hyvinkin mennä nopeasti!


Mitä artistia te odotatte eniten?


Mä en ole nähnyt tästä kattauksesta vielä ketään livenä joten odotan oikeastaan vähän kaikkia, mutta ehkä eniten Anssi Kela ja Paperi T kiinnostaa. Kun mä näin ekan kerran telkussa ton moshaavan räppärin jolla oli kaiken lisäksi vielä P-K Keränen völjyssä, olin tosi vaikuttunut ja ekaa kertaa sitten teiniaikojen mulle kolisi suommiräppi ja kovaa :D


Nyt siis on mitä odottaa!


<3: Päivi


Seuraa blogiani helposti Facebookissa!


loppu

2 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa kyllä niiin hyvältä! Toivottavasti iteki pääsen paikalle :) Erityisesti Reinon haluaisin nähdä! Ois mahtavaa jos tällainen tapahtuma pysyisi Jyväskylässä pidempään kuin vuoden pari :)

    VastaaPoista
  2. No niinpä! Mäkin toivon että tästä tulisi monivuotinen tapahtuma mitä voisi aina odottaa semmoisena kesän kohokohtana, ja mulla on kyllä luja usko että Jyväskyläläiset ja muutenkin Keskisuomalaiset ottaa tällaisen festarin kyllä omakseen! Toivottavasti pääset tulemaan! :)

    VastaaPoista