perjantai 1. heinäkuuta 2016

DIY: Rumien ballerinojen uusi elämä

Aikanaan olin vannoutunut tennareiden suurkuluttaja, ja vaikka multa niitäkin edelleen löytyy useampi pari niin viimeiset muutama vuotta on tullut kesät läpsyteltyä lähes pelkästään ballerinoilla, ihan vaan helppouden vuoksi. Ne sujahtaa nopeesti jalkaan ja ovat yleensä vielä niin kevyet että tuntuu kuin ei olisi kenkiä jalassa ollenkaan. Tennarit on tiukat ja hankalat ja niissä on ne nauhat ja ja... Ain't nobody got time for that!


Sen verran maltoin tässä taannoin kiireisen lähdön keskellä vilkaista kengänkärkiin että totesin näiden vanhojen lemppariballerinojen olevan nyt ilmeisesti viimein tiensä päässä. Että voihan surku, mutta toisaalta ihmekös tuo kun olen näillä nimenomaisilla kengillä viimeiset pari vuotta talsinut kaikkialla festareista metsäpolkuihin.


kengät


Nämä oli ostettu keljonkeskuksen Mekasta, ja samaisesta kaupasta ostin silloin loppuunmyynnin aikaan useammatkin kengät oikeastaan ihan huvikseen vain kun halvalla kerran myytiin, osa tuli käyttöön ja osa jäi pyörimään kaappiin. Kaappiin jäivät pyörimään myös nämä valkoiset pääkalloballerinat, koska ne nyt oli suoraansanottuna niin rumat ja lisäksi huomasin vasta kotona että nuo kallot on vielä liimattu eri kohtiin, todella häiritsevää!


Kovin moni nainen tuskin kuitenkaan sanoo kolmen euron kengille ei, en minä ainakaan :D


kengät1


Kekkasin sitten että voisinhan putsata noista vanhoista kengistä nuo rusetit ja kiinnittää noiden rumien kallojen paikalle.


Vasta kun irroitin kallot, huomasin että kenkiin jää väkisinkin tuommoinen likaisen valkoinen huopakangaspala jota ei saa irroitettua ilman että menisi koko kenkä rikki, eikä ne rusetitkaan niitä peittäneet. Tongin kaikki komerot ja korulaatikot läpi ja etsin löytyisikö ehkä jotain muuta kivaa jonka voisi kenkiin kiinnittää koristeeksi rusettien sijaan.


No eipä oikein tahtonut löytyä ja epätoivoisena laajensin etsintöjäni vaatekaapinkin puolelle. Silmiini osui lopulta joskus alemyynnistä liian pienenä ostetut rintsikat jotka oli jäänyt käyttämättä. No nää!


kengät2


Leikkasin rintsikoista pitsit irti ja liimasin sopivan muotoiset tilkut kengänkärkiin. Tällaisissa projekteissa suosin pikaliimaa koska a) Olen hätähousu b) Se oikeasti kanssa pitää!


Pikaliiman kanssa vaan kantsii muistaa että se ei oikeasti ole mikään myytti että saatat liimata vaikka sormesi yhteen. Eli varovasti sen kanssa :D


kengät3


Pitsihän ei ihan kunnolla peittänyt sitä huopakangastilkkua tuolla rusetin alla mutta aika hyvin vie mielestäni ainakin huomion siitä pois.


kengät4


Mitäs tykkäätte? Mä tykkään ainakin enemmäin kuin niistä kalloista.


Kyllä mäkin pääkallokuoseja suosin jossain määrin mutta tuo nimenomainen malli ei miellyttänyt mua yhtään.


Ps. Ylihuomenna Neil Youngin keikka!! <3


<3: Päivi


Seuraa blogiani helposti Facebookissa!


loppu

4 kommenttia:

  1. Pakko sanoa, että ei tuo nyt välttämättä ihan huippuhieno lopputulema ollut Mutta pisteet luovuudesta, jakamisesta ja yrittämisestä! Mielellään näkee uusiokäyttöä ja kierrätystä pursuilevien kaatopaikkojen sijaan :)

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä noi on just söpöt, kelpais :)

    VastaaPoista