sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Muistikuvan varassa

Seurailin tässä taannoin sivusilmällä Jarnon kitaransoittoo ja siihen kuuluvia muuveja ja ilmeitä. Huomautin että syvälle silmiin tuijottelu kesken soolon on jotenkin.. vaivaannuttavaa. Jarno kuittasi että ehkä mäkin olisin kuvataiteilijana paljon mielenkiintosempi jos pukeutuisin vaikka koulupukuun ja kävelisin niinku Angus siinä piirtämisen lomassa ja välillä loisin merkittäviä katseita läsnäoleviin.


Tosiaan.


Just jotain tommosta luovaa ajattelua mäkin varmaan tarviisin "urani" piristeeksi, mutta vaikka maailma oliskin valmis duckwalkkaavaan kuvataiteilijaan niin mä en ole kyllä yhtään, vaikka jo pelkkä mielikuvakin sai mut hihittään... :D


Aasinsiltana aloin miettimään miten tylsää touhua toi piirtäminenkin pahimmillaan on. Viimeaikoina on tupsahdellu jatkuvasti someen tai iltapäivälehtiin juttuja tyypeistä jotka piirtää huippurealistisia muotokuvia julkkiksista.


Se että pystyy piirtämään lähes valokuvan tarkkoja muotokuvia on kyllä hieno taito, pyrin tekemään sitä samaa joskus itsekkin, tai siis lähinnä kehitän niitä teknisiä taitojani piirtelemällä julkkisten kuvia mutta mulla tulee aina väkisin siihen "jotain omaa" mukaan, enkä mä kyllä varmaan koskaan tuu olemaan niin kärsivällinen että pystyisin siihen täydelliseen lopputulokseen.


Mutta tarkemmin ajateltuna en välttämättä haluiskaan. Joskus jopa salaa mietin kun törmään johonkin huipputaitavaan piirtäjään että on vähän sääli että joku on niin lahjakas mutta töissä ei näy mitään persoonallista. Mielikuvitus on mun mielestä yks taiteilijoiden tärkeimpiä työkaluja, ja jos sitä ei ole niin ne työt on usein vaan aika tylsiä. Tää on toki vaan mun mielipide!


andymccoy


Innostuin kuitenkin harjoitteleen omaa mielikuvituksen käyttöäni näillä uusilla pastellikynillä joita aiemmin jo hehkutin, ja kokeilin mitä syntyy kun piirrän Andyn katsomatta prosessin aikana kertaakaan mallia.


andy


Tekoprosessina kaikenkaikkiaan paljon mielenkiintosempi, varsinkin kun ei tarvinnut jatkuvasti pimahtaa yksityiskohtiin jotka ei osu kohdalleen sitten millään. Pähkinänkuoressa siis on kiva piirtää vähän sinnepäin. Mä aion jatkaa tän tyyppisiä harjoituksia, saa ehdotella malleja ;)


Kumpi teidän mielestä vie voiton, mielikuvitus vai tekniset taidot? Miksi?


Loppukevennyksenä pakko palaa viel siihen Angus-visioon, koska se nyt vaan oli niin ratkiriemukas.


https://www.youtube.com/watch?v=RtMGoU9NcMo

Kivaa alkavaa viikkoa!


<3: Päivi


Seuraa blogiani helposti Facebookissa!


THEEND


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti