perjantai 22. huhtikuuta 2016

Valkoinen paperi kyllästyttää.Värikynät on ollu mulla taas viimeaikoina kovassa käytössä, niistä aina välillä innostuu kun alkaa siveltimet ja maalit kyllästyttämään. Ja vaikka mulle onkin kerääntynyt vaikka minkälaisia värikyniä vesivärikynistä metallinhohtokyniin ja tietysti ihan peruskyniäkin pieni ämpärillinen niin yhdetkään niistä ei sovellu kehittämääni pakkomielteeseen värilliselle paperille piirtämisestä. Jotenkin vaan alkoi siis valkoinen paperi kyllästyttää.

IMG_4668

Kysyin Taidetarvike Flyktmanilta josko niiltä löytyisi ratkaisua tähän ongelmaan, ja vinkkasivat Luminancen kermaisen pehmeistä värikynistä. Pakko myöntää että rakastuin niihin jo pelkän mielikuvan perusteella, mutta hinta oli aika kirpakka, vaatii vähän säästämistä.


Pettymys ei kestänyt kovin pitkään kun silmiini osui Derwentin pastellikynät. Mulla on ollut jo pitkään samaisen merkin pastelliliidut kaapin pohjalla, ja vaikka tykkäänkin kyseisestä tekniikasta ihan täysiä niin ne on jääneet aika vähäiselle käytölle ihan siitä syystä että ne liidut nyt vaan on aika kömpelöt, ja ootte ehkä huomannut että mä olen pikkutarkan piipertämisen ystävä.

IMG_4672

Kynät lähti siis matkaan ja tykkään niistä jo nyt tosi paljon! Ihan erilainen kontrolli verrattuna noihin liituihin, joita käytänki nyt varmaan jatkossa lähinnä isompien pintojen värittämiseen.

Kuivapastellien käyttö on vähän sotkusta touhua kun ne värit on semmosta pulverimaista ja helposti levähtää jos ei suihkuttele fixatiivia tasasin väliajoin. Vaatii taas pitkästä aikaa harjottelua ja kärsivällisyyttä että ensinnäkin muistaa fixailla tarpeeks usein ja että muistaa myös putsata taustan ennen sitä fixausta – tässäkin huomasin jälkeenpäin että suihkuttelin sitten nuo taustalle levähtäneet tahratkin kiinni, hupsista.

IMG_4670

Innostus pastelleihin heräsi taas sen verran että lähenkin tästä paperikaupoille!

Ps. Huomenna olis ohjelmassa semmosta tosielämän myytinmurtajat-touhua. Mä oon nimittäin aina aatellut Reckless Love - yhtyeestä jotenkin ylimielisesti että se on ihan lasten musaa, mutta käydään nyt kattoo ne Ollin sukkahousut ensteks livenä! Siitä varmaan juttua sit seuraavaks tulossa :D

<3 Päivi

Seuraa blogiani helposti Facebookissa!


THEEND
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti