tiistai 8. maaliskuuta 2016

Naistenpäivän mummohaaste- Parhaille mummoille ikinä!

Me kaikki tiedetään NE mummot. NE jotka häpeilemättä etuilevat kassajonossa ja kyttäävät nenä ikkunassa ja lankapuhelin kourassa milloin naapuri tekisi tarvittavan virheliikkeen että saisi hyvän syyn soittaa poliisit. Jokainen asiakaspalvelu-ammatissa työskennellyt tietää että juuri NE mummot ovat pahimpia asiakkaita. Tällaisella mummolla on omasta mielestään oikeus - ja jopa velvollisuus kertoa sinulle juurta jaksain mikä sinun asiakaspalvelussa, ulkonäössä, vaatteissa, sukupolvessa ja hänen omassa polovessa on vikana.

Tämä kirjoitus ei koske nyt NIITÄ mummoja.

Sellaisen mummon tavatessani mä nimittäin mietin aina hiljaa mielessäni että voi kun tuokin käpy olisi niinkuin minun mummo.

fbmummo

Minä en olisi selvinnyt kaikista niistä lukuisista elämän sudenkuopista puoliksikaan niin hyvin ellei mulla olis niin pirun hyvät geenit.

Toinen mummoni on kotoisin Karjalasta. Olen perinyt häneltä varmasti ainakin osan hänen huumorintajuaan ja suorasanaisuuttaan, ja toivon todella eläväni itsekin yhtä pitkään yhtä skarppina!

Tämä toinen mummoni taas.. noh, lähdetäänkö vaikka siitä että 60-vuotislahjaksi hän osti itselleen moottoripyörän.

Hän saa minut aina räkättämään kertomuksillaan esimerkiksi siitä kuinka hän on marketin edessä laittanut jauhot suuhun vieressä päätään aukovalle teinijengille.

Hän ei ole koskaan arvostellut ulkonäköäni, ei edes hurjina teinivuosinani kun silminnäkijöiden mukaan muistutin vahvasti Ozzy Osbournea.

Kerran pysähdyin kirkkopuiston kulmilla porttikonkiin pitämään sadetta, kun rappukäytävästä ulos hiippaili iäkäs nainen piikkikorkkarit jalassa ja eiliset huulipunat naamalla. Innosta säkenöiden hän kuiskasi minulle että ”Minä heräsin juuri miehen vierestä.”

Ihan tosissaan, nyt on korkea aika nostaa hattua niille mahtaville mummoille jotka osaavat nauttia elämästään vielä vanhoilla päivillään ja seurata kehityksen kulkua siinä missä monet jäävät katkeruuksissaan kotiin jupisemaan vanhoista hyvistä ajoista.

Nämä modernit mummot ovat facebookissa kuin kalat vedessä, lähettelevät Candy crush - kutsuja ja whatsappailevat lastenlapsien kanssa. Ja kuka enää lähtee pankkiin jonon tukkeeksi kun verkkopankki on keksitty?

pinkitanelmaiset

Nämä mummot seuraavat aikaansa. Lasten ei tarvitse enää kauhulla odottaa jouluna pehmeitä paketteja koska mummo on kyllä perillä minkälaiset villasukat on just nyt in ja tietää sinun lempivärisi. Näillä upeilla sukilla tätini (joka tosin ei ole mummo-ikää vielä lähelläkään) minut yllätti viime viikonloppuna. Mieheni mummi taas neuloi mulle ihanat kissasukat, kissaihminen kun oon. Kun mulla oli uusi tatska hän kehaisi että ei yhtään hullumpi, samalla kun moni nuoremman ikäluokan edustaja nyrpisti nenäänsä, hyi tatuointi.

Saan olla onnellinen että mulla on ympärilläni niin monta siistiä mummoa.

Haaste:


Onko sinullakin sellainen mummo joka hilpeällä toiminnallaan ja rautaisella asenteellaan saa sinut paremminkin odottamaan eläkepäiviä kuin pelkäämään niitä? Tai tunnetko muutenvain tällaisen mahtimummon? Mikä on hänen hauskin tempauksensa?

Haastan sinut nyt hetkeksi muistelemaan kaikkia niitä hauskoja tempauksia joita hän on elämänsä varrella tehnyt, ja ennenkaikkea kertomaan hänelle että arvostat hänen asennettaan.

Voit kertoa sen hänelle esimerkiksi linkittämällä tämän tekstin hänelle someen kuten minä aion tehdä. Tottahan mummo nyt ainakin facebookissa on? :D

Hyvää Naistenpäivää kaikki ihanat naiset ja VARSINKIN mummot!

THEEND

2 kommenttia:

  1. Oih, tämä sai hyvälle tuulelle!!! <3 supermummot!

    VastaaPoista
  2. Supermummot saa aina hyvälle tuulelle :D <3

    VastaaPoista